Pony Power voor Kids (sociale vaardigheidscursus)

 

Zijn de volgende situaties herkenbaar voor u als ouder/verzorger?

 • Uw kind is onzeker;
 • Uw kind heeft een laag zelfbeeld;
 • Uw kind vindt sociale situaties lastig;
 • Uw kind wordt gepest of pest anderen;
 • Uw kind vindt het moeilijk om grenzen aan te geven;
 • Uw kind vindt het lastig om duidelijk te zeggen wat het wil;
 • Uw kind heeft moeite met veranderingen en nieuwe situaties;
 • Uw kind vindt het lastig om vriendjes te maken of te behouden.

 

Dan is de Pony Power voor Kids cursus beslist een aanrader!

 

De cursus (7-12 jaar)

Pony Power; De naam zegt het al, in je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen.

 

In de cursus Pony Power voor Kids besteden we aandacht aan de thema's die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Dat betekent dat er gewerkt wordt aan enkele essentiële pijlers die zorgen voor emotionele groei en ontwikkeling. 

In de cursus Pony Power voor Kids behandelen we op praktische wijze thema's zoals: communicatie, je ruimte verkennen en grenzen aan geven en bewaken, samenwerken, balans zoeken en vinden, omgaan met winnen en verliezen, de IK-boodschap enzovoorts. Er wordt met afwisselende oefeningen, met elkaar en pony's, een leeromgeving gecreëerd waarin sociale vaardigheden en persoonlijke groei centraal staan.

De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft.

Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de pony's.


Pony's

Er is bewust gekozen voor een cursus mét pony's. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een 'positief' stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. De pony spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

De kracht van deze cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouders. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids, het leeft door thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis.

 

De Pony Power voor Kids cursus kost €275,- incl. btw en is inclusief:

 • Vijf lessen van 2 uur met elke keer een nieuw thema;
 • Een Pony Power diploma;
 • Iets te eten en te drinken.


* Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht. 

* De cursus zal aangeboden worden in groepjes tot maximaal 6 personen.

* Deze cursus wordt gegeven bij ruitersportcentrum 't Vroendael te Maastricht.

 

Heeft u nog vragen neem dan telefonisch contact met ons op of via mail.
Aanmelden kan via het contactformulier op deze pagina.